Zo werden wij De Toekomst!

Verbonden met de historie

Vanaf schooljaar 2023/2024 gaan KBS Paulo Freire en KBS Torenschouw samen verder als De Toekomst. De naam De Toekomst is verbonden met de geschiedenis van de wijk Strijen en van Oosterhout. Ooit waren er op de plek waar nu de school staat pottenbakkersvelden. Op die velden haalden de pottenbakkers klei om hun potten te maken. De ambachtelijke pottenbakkerij en beeldenfabriek in Oosterhout heette De Toekomst. Eerst werden er potten en beelden gebakken, met de hand beschilderd en voor vervoer in kisten verpakt. Vanaf 1950 maakte de fabriek serviezen, die ook met de hand beschilderd werden. De fabriek en de vorm van de serviezen zie je nog een beetje terug in ons logo. De fabriek De Toekomst werd in 1980 gesloten.

Verbonden met de toekomst

Voor onze nieuwe school kozen we de naam De Toekomst, omdat die past bij de historie van Oosterhout, maar ook bij onze kinderen. Zij zijn De Toekomst! Zij hebben De Toekomst! En samen werken wij aan De Toekomst!

Verbonden met de wijk

De Toekomst staat midden in de Oosterhoutse wijk Strijen. De meeste kinderen op onze school komen uit de wijk. Wij zijn - met trots - een echte buurtschool. Thuis in onze wijk. Bij De Toekomst is iedereen welkom! Bij De Toekomst zorgen we dat jij straks klaar bent voor De Toekomst. Met goed onderwijs en meer...

Meer over het verleden van De Toekomst

Hier lees je alles over de tentoonstelling en het ervaringsatelier over de geschiedenis van De Toekomst in Oosterhout.